fbpx

Imvi Labs hjälpte Teresa med rehabiliteringen efter stroke

För 3 år sen drabbades Teresa, 69 år, av en stroke. Efter två år av rehabträning kämpade Teresa fortfarande med minskat synfält, dubbelseende, trötthet och dåligt minne. Men Teresa gav inte upp och för ett år sedan fick hon tips om Imvi Labs. Tack vare den innovativa VR-tekniken har nu Teresa kunnat träna bort många av de problem stroken orsakade och på så sätt fått livet tillbaka. 

Hör Teresa själv berätta om sin resa:

Samsynsproblem och dubbelseende vanliga efter stroke

Efter en stroke drabbas ungefär hälften av synrelaterade problem. Skadad hjärnvävnad kan påverka ögonmusklerna och deras förmåga att samarbeta. Dessa utmaningar, inklusive dubbelseende, kan vara överväldigande och påverka livskvaliteten avsevärt.

Imvi Labs patenterade metod som är utvecklad i samarbete med Karolinska Institutet erbjuder en effektiv lösning på just dessa problem och vi strävar efter att öka medvetenheten om samsynsproblem och träningsmöjligheter efter en stroke.  

Om du eller någon du känner har drabbats av en stroke och behöver hjälp med att träna bort dubbelseende, eller ser dubbelt efter stroke, är du välkommen att kontakta oss på Imvi Labs. Vi är här för att hjälpa och stödja dig på din resa mot en bättre syn och ökad livskvalitet. 

Visste du att…

  • Cirka 25 000 i Sverige drabbas av stroke varje år
  • Stroke är den vanligaste orsaken till fysiska handikapp hos vuxna

Källa: https://www.socialstyrelsen.se/statistik-och-data/statistik/alla-statistikamnen/stroke/

Facebook
Twitter
LinkedIn

Logga in

För prenumerationskunder