Koncentrationssvårigheter och samsynsproblem

En vanlig orsak som kan ligga till grund för problem med koncentrationen är det som kallas för samsynsproblem. Läs mer om vad samsynsproblem betyder och vad du kan göra åt det. 

tips till dig med koncentrationssvårigheter

Gör vårt test för att ta reda på om du lider av samsynsproblem – resultat på 2 minuter!

Samsyn, eller binokulär syn, är förmågan att använda båda ögonen tillsammans på ett effektivt sätt. Samsynsproblem uppstår när ögonens samarbete är bristfälligt, vilket kan leda till dubbelbilder, suddig syn, ögontrötthet och svårigheter att upprätthålla fokus på nära håll – alla faktorer som direkt påverkar koncentrationsförmågan.

Samsynen går att träna upp

När en individ kämpar med samsynsproblem, krävs det en överdriven ansträngning för att fokusera på och bearbeta visuell information. Detta gör i sin tur att hjärnan tvingas arbeta hårdare, vilket i sin tur gör att man inte orkar koncentrera sig särskilt länge och skapar koncentrationssvårigheter. Genom att träna upp sin samsyn och förbättra ögonen samarbete kan man med andra ord påverka förbättra även sin koncentrationsförmåga. För att ta reda på om just du lider av samsynsproblem erbjuder vi just nu ett gratis samsynstest. 

Öka din koncentrationsförmåga genom att titta på film i VR

Med hjälp av vår metod tränar du upp ögonkoordinationen genom att titta på valfritt streamat innehåll. 

Genom vår patenterade teknik pendlar filmen du väljer att titta på i sidled och får ögonen att följa samma rörelse. Detta stärker samarbetet mellan ögonen. 

På bara några veckor kan man känna skillnad. Ökad koncentrationsförmåga och snabbare läshastighet. 

Du väljer själv vad du vill titta på när du tränar. Idag kan man titta på vad man vill från streamingtjänsterna YouTube och SVT Play.

Ett urval av våra nöjda kunder

"Nu är jag och min son klara med vår träning & vi har fått fantastiskt fina resultat. Utöver snabbare läshastighet så kommer detta hjälpa mot mina koncentrationssvårigheter."
rickard-nordström
Rickard Nordström
@magisternordström
"Numera kan jag hålla koncentrationen längre och har mycket lättare att ta in större textmassor. Det känns fantastiskt att det är så enkelt att utvecklas så pass mycket."
rickard-hilding
Rickard

Testa vår patenterade VR-träning

Förbättra din koncentration och fokus genom att titta på film.