Imvi Labs till final i SKAPA

Imvi Labs, som utvecklar samsynsträning mot läsproblem, blev på tisdagskvällen en av de skånska vinnarna i årets upplaga av SKAPA-priset, som delades ut av Almi Skåne. Nu går tävlingen vidare i Stockholm, där de nationella vinnarna utses på torsdag.

Juryns motivering lyder: ”Med Imvi Labs nu kommersialiserade och patenterade lösning för ögonkoordinationsträning kan brukarna med minimal träning väsentligt öka sin läs- och koncentrationsförmåga, vilket sparar tid, pengar och energi. Produkten bedöms ha en global potential och stor framtida framgång.”

–Vi är jätteglada över nomineringen till det nationella priset och framför allt för möjligheten att visa upp oss inför en större publik. Som ett ganska nystartat företag med en jättemarknad att nå ut till är vi tacksamma för all draghjälp så att vi i vår tur kan hjälpa fler människor att träna bort sina lässvårigheter, säger Imvi Labs vd Peter Carlsson.

Samsynsproblem innebär att koordinationen av ögonen inte fungerar som den ska och orsakar olika former av lässvårigheter. Undersökningar visar att runt tio procent av befolkningen lider av samsynsproblem – och Imvi Labs lösning med att träna med hjälp av en applikation och VR-teknik har visat mycket lovande resultat. Redan i dag används tekniken på flera skolor i Sverige.

–Lässvårigheter kan uppstå av många olika skäl och vår träning fungerar oavsett skäl. Alla som har provat den har uppvisat bättre resultat efter tolv veckors träning, säger Peter Carlsson.

SKAPA-priset är Sveriges största innovationspris, med syfte att ge stöd till uppfinnare att utveckla sina idéer. SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel och delade ut sitt första pris 1986. Bakom stiftelsen står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, VINNOVA, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och Patent- och registreringsverket.

För mer information kontakta:

Peter Carlsson, vd

Telefon: +46 (0)70-856 34 27

E-post: peter@imvilabs.com

Imvi Labs är ett Malmöbaserat företag som utvecklat en VR-lösning för att hjälpa människor att kunna läsa bättre och längre. Lösningen, som baseras på tidigare forskning och studier i samarbete med Karolinska Institutet, säljs till bland annat skolor och privatpersoner. Imvi Labs startades 2021 av Rune Brautaset, Sveriges första professor i optometri, Michael Malmqvist, som uppfunnit VR-träningen, och företagets vd Peter Carlsson.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Our offer!

 Take part of our offer now!  50% Discount – 2000 sek
 12 weeks of training & VR headset included, sign up right away!