Imvi labs tar in kapital för att accelerera satsningar på försäljning och marknadsföring

Imvi som startades i augusti 2021 lanserade i somras sin tränings app. Mobilappen som används tillsammans med VR-glasögon tränar upp hjärnans koordination av ögonen, så kallad samsyn. Detta ger stora vinster i både förbättrad syn, men framför allt i frigjord energi som istället för att försöka få ihop en otydlig bild kan användas till ökad koncentration, snabbare läsning mm.

Imvis tre medgrundare är Michael Malmqvist som har uppfunnit metoden och jobbat med synträning i 15 års tid, Rune Brautaset som är professor i Optometi och har forskat inom samsynsproblem, samt bolaget vd Peter Carlsson med lång erfarenhet av ledarskap och affärer.


Imvi tar in sju miljoner kronor för att bygga ett team och satsa på försäljning i Sverige, och förbereda en expansion internationellt. Bland investerarna finns imvis styrelseordförande Johan Billgren som är medgrundare till inRiver, Anders Holm som sitter i styrelsen, Tassaka Invest samt I Love Lund som nyligen blivit listade på Spotlight.

Den patenterade träningen är väldigt effektiv. En mastersuppsats på Optikerutbildningen vid Karolinska Institutet i våras, visade signifikanta optiska förbättringar redan efter två veckors träning. 

Samtliga kunder som har tränat 12 veckor har förbättrat sin läshastighet. Man tränar genom att titta på bilder eller video som rör sig i appen, minst 15 minuter per gång, och minst 4 gånger per vecka. 

Trots ett tuffare investeringsklimat var det inte svårt hitta kapital. Imvi har under året levererat det man sagt man skulle, lanserat produkten med fantastiska resultat och fina kundrecensioner. Det mesta av kapitalet kommer från affärsänglar och såddinvesterare säger imvi:s delägare och styrelseordförande Johan Billgren.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Our offer!

 Take part of our offer now!  50% Discount – 2000 sek
 12 weeks of training & VR headset included, sign up right away!