Redan idag erbjuder Imvi Labs VR-baserad träning för att förbättra läs- och koncentrationsförmåga. Nu tar vi nästa steg med stöd från Region Skånes produktutvecklingscheck. Imvi Labs vidareutvecklar vår app för att även kunna träna bort komplexa skelningsproblem. Detta kan hjälpa personer med samsynsproblem på grund av stroke, hjärntrauma eller medfödda tillstånd.
Imvi tränar idag upp läsförmågan genom en VR-app. Appen låter användaren titta på valfritt innehåll från bland annat SVT Play eller YouTube.
Vår app skapar en rörelse som tillsammans med VR-glasögonen förbättrar hjärnans koordination av ögonen och tränar bort samsynsproblem. Detta avlastar hjärnan och ger en förbättrad läs- och koncentrationsförmåga, säger Peter Carlsson, VD och medgrundare.
Ny funktionalitet som möter vårdsektorns behov
Med den nya funktionaliteten vänder sig Imvi Labs mot vårdsektorn. Där kan deras VR-träning kan bli ett värdefullt verktyg för optiker, optometrister och ortoptister. Tack vare Region Skånes affärsutvecklingscheck vidareutvecklar Imvi Labs sin app och produkt, och kan parallellt arbeta med sin kärnverksamhet inom lästräning. Detta sparar tid och möjliggör snabbare lansering. Redan nu finns ett intresse bland optikerkedjor och en väntelista med kunder redo att testa den nya produkten.
På kort sikt fokuserar Imvi Labs på att utveckla och testa den nya funktionaliteten. Målet är att slutföra studier sommaren 2025. På längre sikt planerar vi att lansera produkten på marknaden, med en strategi för att införliva oss i ersättningssystem och försäkringar både i Sverige och internationellt. Den nya produkten är tänkt att möta ett nytt marknadssegment med högt värde och ett större vårdfokus.
Affärsutvecklingschecken är avgörande för framdriften
Stödet hjälper Imvi Labs hålla ett högt tempo och realisera projektet utan förseningar. Det långsiktiga målet är att skapa en hållbar produkt som bidrar till effektivare vård och högre livskvalitet för användarna.
Stödet från Region Skåne är avgörande för att hålla ett högt tempo, och inte behöva skjuta den långsiktiga utvecklingen på framtiden, säger Peter Carlsson.