fbpx

Imvi Labs och Binogi i samarbete för stärkt lästräning

Binogi tillhandahåller korta utbildningsfilmer som bygger på storytelling och fångar tittarens intresse. Allt utvecklat evidensbaserat av Språkprojektet. Imvi Labs har tillsammans med Karolinska Institutet utvecklat en träning för hjärnans koordination av ögonen som förbättrar läs- och koncentrationsförmåga. Tillsammans kan vi nu skapa en lärupplevelse som både förbättrar ögonkoordination, läshastighet och ämneskunskaper på ett lustfyllt sätt.

I somras träffades Binogis Maria Henriksson och Imvi Labs Peter Carlsson i Almedalen när Peter hade ett seminarium kring Imvis träning med VR. De sammanfördes av en gemensam vän och klok specialpedagog Johanna Lindgren Chin som driver instagramkontot specialpedagog_i_skolan och vars dotter haft stor nytta av Imvi Labs träning, en träning som tränar upp läshastigheten med video men utan att öva med varken bokstäver eller text. 

Johanna berättar: “I min profession har jag aldrig tidigare stött på en så effektiv lästräning som Imvis och att kombinera den träningen med Binogis lärorika filmer var för mig en oslagbar kombination, där kunskapsfylld film möter läshastighetsträning. Vilken lärare eller förälder kan säga nej till det konceptet?”

Än en gång understryker regionchef Maria Henriksson vikten av samarbete för att stödja slutanvändaren, eleven. “När jag träffar någon som brinner lika mycket för utbildning och utveckling så händer något i mig och jag börjar direkt fundera på vad vi kan göra tillsammans” berättar Maria. När det dessutom är evidensbaserat med gedigen forskning bakom så är saken klar, då känns ett samarbete givet.

Samarbetet går ut på att Imvi Labs låter elever som tränar upp ögonkoordinationen även träna med Binogis filmer. På så sätt kan man samtidigt tillägna sig ämneskunskaper som följer läroplanen och förbättra sin läs- och koncentrationsförmåga. Motiverande innehåll är helt centralt för bästa resultat. Därför är det så inspirerande att kunna erbjuda elever träning med Binogis filmer säger Imvi Labs vd Peter Carlsson.

Vi ser fram emot att ta del av tittarens upplevelse och ge möjlighet till fördjupande samarbete längre fram.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Logga in

För prenumerationskunder