fbpx
imvi labs maskot

Imvi Labs gör lästräning roligare med streamingtjänster

Imvi Labs lästräning, som hjälper människor med läs-, koncentrationssvårigheter och samsynsproblem att läsa och fokusera bättre, finns nu anpassad för SVT Play. Det är den första streamingtjänsten som Imvis träning kan användas till och planen är att den ska följas av flera andra för att göra träningen mer underhållande och därmed få bästa resultat.

– Att alla kan välja det de vill titta på och samtidigt förbättra sin läs- och koncentrationsförmåga är nästan magiskt. Alla som hittills har följt träningsprogrammet i tolv veckor har förbättrat sin läshastighet. Att man nu kan se sin favorit bland barnprogram, serie eller nyheter och samtidigt träna är revolutionerande, säger Imvi Labs vd Peter Carlsson.

Samsynsproblem innebär att hjärnans koordination av ögonen inte fungerar som den ska och orsakar olika former av lässvårigheter och trötthet. Undersökningar visar att runt tio procent av befolkningen lider av samsynsproblem – och Imvi Labs lösning med att träna med hjälp av en applikation och VR-teknik har visat mycket lovande resultat. Redan i dag används tekniken på flera skolor i Sverige.

– Det finns gamla manuella lösningar för att öva vid samsynsproblem, som att följa en penna med ögonen. Även om metoden fungerar så är den mindre effektiv än vår VR-baserade lösning. Men framför allt är den hemskt tråkig vilket gör att många aldrig fullföljer sin träning. Ju roligare och mer meningsfull vi gör träningen, desto fler kommer att göra den och få hjälp med sina problem, säger Peter Carlsson.

För mer information kontakta:

Peter Carlsson, vd

Telefon: +46 (0)70-856 34 27

E-post: [email protected]

Imvi Labs är ett Malmöbaserat företag som utvecklat en VR-lösning för att hjälpa människor att kunna läsa bättre och längre. Lösningen, som baseras på tidigare forskning och studier i samarbete med Karolinska Institutet, säljs till bland annat skolor och privatpersoner. Imvi Labs startades 2021 av Rune Brautaset, Sveriges första professor i optometri, Michael Malmqvist, som uppfunnit VR-träningen, och företagets vd Peter Carlsson.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Logga in

För prenumerationskunder